Lelki Est Keresztény Vezetőknek és Vállalkozóknak

Ima és belső elmélyülés értő közegben
„Az ÉRME másik oldala”
Lelki iránymutató gondolatokat ad: Varga László püspök, az ÉrMe Hálózat lelki vezetője
Szervező: az ÉrMe Budapest Klub
A részvételhez előzetes regisztráció és a részvételi díj befizetése szükséges

Meghívó

Az ÉrMe Hálózat szeretettel hív minden érdeklődő, nyitott szívű keresztény vállalkozót és cégvezetőt május 11-i, budapesti Lelki Estjére, melyen Varga László püspök atya tart elmélkedést arról: hogyan tudjuk hitelesen, egységes hivatásként megélni üzleti tevékenységünket és keresztény elkötelezettségünket? Az est folyamán asztaltársaságokba rendeződve is beszélgetünk erről, és vacsorára is együtt maradunk.

Nem csak vasárnap vagyunk keresztények…

Sokan érezzük a veszélyét, hogy kettészakadhat az életünk: vállalkozói, cégvezetői minőségünkben nemigen tudjuk a keresztény világnézetünket érvényesíteni, keresztény körökben aztán nem is szívesen beszélünk a munkánkról. Pedig nem szükségszerű, hogy ez így legyen! A keresztény vállalkozók és vezetők Lelki Estje szellemi muníciót ad ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni ezzel a kettősséggel. Varga László kaposvári megyéspüspök – népszerű lelkigyakorlatok előadója, az ÉrMe Hálózat lelkivezetője – lesz segítségünkre, hogy elinduljunk, továbblépjünk ezen az úton.

Üzleti döntéseinkben megjelenhetnek a lelki szempontok?

Működhet-e a megbocsátás az alkalmazottakkal vagy a beszállítókkal való kapcsolatunkban? Lehet-e lelkiismereti kérdés egy szerződés tartalma? Sokszor magányosan küszködünk az efféle problémákkal; sem a munkahelyen, sem a családban nem igazán tudjuk ezeket megbeszélni. A Lelki Esten viszont alkalom nyílik arra is, hogy az asztaltársaságokban a hasonló helyzetben lévő társakkal osszuk meg tapasztalatainkat, dilemmáinkat.

Szánjuk egy estét lelki épülésünkre!

Gyakran elsodornak minket a napi teendők; még a nagyböjti időszakban is nehéz időt szakítanunk arra, hogy azokkal a kérdésekkel is foglalkozzunk, amelyek lelki szempontból fontosak lennének számunkra. Egy estét azonban bizonyára szabaddá tudunk tenni: a Lelki Est munkaidő után kezdődik, de nem tart éjszakába nyúlóan – belátható, korlátozott időkeretben foglalkozunk a lényeges kérdésekkel (a tervezett program lejjebb görgetve látható).

Most is gondolunk a rászorulókra

Saját problémáink között sem feledkezhetünk meg azokról, akiknek a mindennapi megélhetés is gondot okoz, vagy betegségekkel küzdenek. A Kaposvári Egyházmegye által működtetett Irgalmasság Háza e szükséget szenvedő embertársainkat szolgálja, illetve az őket segítő önkéntesek munkáját fogja össze, az imaszolgálattól egészen a konkrét karitatív támogatásig. A Lelki Est bevételének egy részét ennek az intézménynek a támogatására ajánljuk fel.

IDŐPONT:
2022. május 11., szerda, 17 órától 21 óráig.

HELYSZÍN:
Hotel Benczúr, Budapest terem (1068 Budapest, Benczúr u. 35.)

RÉSZVÉTELI DÍJ:
15.000 Ft, mely a helyszín, a vacsora és a szervezés költségeit fedezi

TÁMOGATÓI JEGY:
10.000 Ft (a részvételi díjon felül), mely összeggel a kaposvári Irgalmasság Házát támogatjuk (több jegy is vásárolható)

Kérjük, vásároljon támogatói jegyet is, hogy a kaposvári Irgalmasság Házát is segíteni tudjuk!

A választott csatlakozási mód az oldal alján található űrlapon és
internetes fizetési felületen keresztül azonnal fizethető bankkártyával vagy
átutalással.

További gyakorlati információk a támogatók számára:
A gyűjtés technikai, jogi keretét biztosítja: az Üzleti ÉrtékMegőrző Közhasznú Alapítvány (ÉrMeAlapítvány), képviselője Tóth József kuratóriumi elnök,
adószám: 18127162-1-41,
székhely: 1038 Budapest, Ibolya u. 11.,
az alapítvány nyilvántartási száma: 01-01-0010061

A kedvezményezett szervezet:
Irgalmasság Háza Alapítvány
7400 Kaposvár, Zárda u. 4.
Budapest Bank: 10103214-07666725-00000003
Adószám: 19200916-1-14 (1% felajánláshoz)

A részvételi és támogatási összegek utalás esetén az Üzleti ÉrtékMegőrző
Közhasznú Alapítvány CIB BANK-nál vezetett 10700495-44118103-51200002
bankszámlaszámára is utalhatók.

PROGRAM ÉS EGYÉB RÉSZLETEK lejjebb görgetve olvashatók.

Program

  • 17:00-17:30Érkezés, az asztaltársaságok tagjainak ismerkedése
  • 17:30-18:15Varga László püspök atya elmélkedése
  • 18:15-19:00Gondolatmegosztás az asztaltársaságokban
  • 19:00-21:00Vacsora és kapcsolatépítés

Helyszín

Hotel Benczúr, Budapest terem
(1068 Budapest, Benczúr u. 35.)

A környéken 18 óráig fizetni kell a parkolásért.

Közreműködők

Az elmélkedést tartja: Varga László kaposvári megyéspüspök

Varga László 1956. augusztus 17-én született Tapolcán, 1982. április 17-én szentelték pappá szülővárosában. 1982-től Várpalotán volt káplán, majd 1987-től Somogysámsonban plébános. 1993-ban a kaposvári Szent Imre-plébánia plébánosává nevezték ki. Emellett 2009-től a püspöki hivatal irodaigazgatója, valamint 2013-tól az egyházmegye általános helynöke volt. 2017. március 25-én Ferenc pápa kaposvári megyéspüspökké nevezte ki.

1993-tól folyamatosan kórházlelkészként, közben 1994 és 98 között börtönlelkészként, majd 1998 és 2009 között a Szent Imre Kollégium igazgatójaként is dolgozott a plébániai munka mellett. Pappá szentelésétől kezdve szervezi a közösségeket, hitoktatást végez, folyamatosan előadásokat, prédikációkat, nyaranta pedig lelkigyakorlatokat tart Isten szeretetéről. 2002 óta jelennek meg lelkigyakorlatos könyvei. Lelkipásztori munkájában és könyveiben megismerhetjük az Istenhez és a felebaráthoz vezető irgalmas szeretet útját, amelyre minket is hív. Püspöki jelmondata egyetlen szó: „IRGALOM”.

(Forrás: Wikipédia)

varga_laszlo_kaposvar_2020

Szervező

A Lelki Estet az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat Budapest Klubja szervezi.

Az ÉrMe Hálózat keresztény vállalkozók és cégvezetők számára teremt találkozási lehetőségeket; helyi klubok fokozatosan bővülő hálózata. A klubesteken és egyéb rendezvényeken a hálózat tagjai egyrészt arról tanulhatnak – és cserélhetnek tapasztalatot –, hogy miként tudnak keresztényként dolgozni a gazdasági életben, hogyan tudják összehangolni hitüket és az üzleti tevékenységet. Másrészt az összejövetelek alkalmat adnak arra, hogy a tagok a közös értékrend, a személyes barátság és bizalom alapján üzleti együttműködéseket alakítsanak ki egymással. Az ÉrMe célja továbbá a társadalmi szerepvállalás: rendszeresen támogatja a rászorulókat, továbbá az értékes közösségi kezdeményezéseket.

Az ÉrMe jelmondata – „Az üzlet több, mint profit” – kifejezi a tagoknak azt a meggyőződését, hogy a gazdasági tevékenység célja nem csupán az anyagi haszonszerzés, hanem a közjó szolgálata is. Ugyanakkor kifejezi azt is, hogy az ÉrMe tagjai értékesnek tartják az üzleti tevékenységet; hasznot termelő, sikeres vállalkozásokban szeretnének dolgozni.

Itt érhető el az az ismertető füzet, mely a hálózat két évtizedes munkáját és annak eredményeit mutatja be röviden >>

Az ÉrMe Hálózat honlapja >>

Ha kérdése van a szervezőhöz, kérjük, erre a címre írjon: rendezveny[kukac]ermehalo.hu 

Regisztráció